Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Mooses ilmoitti kansalle YAHUAHin Juhla-ajat 3.Moos 23:1-44.

 

   HÄÄJUHLA ALKAA PIAN!!!!!      Kutsut on jo jaettu!!!    

Vuoden juhlat

 

Kevät:

 

Pesach-ateriaa vietetään 14. päivä ensimmäistä kuukautta illalla auringon laskun aikaan. (Ateriaa seuraava yö on valvontayö eli 14.-15. päivän välinen yö. Aamulla kansa palasi teltoilleen).

Happamattomien leipien juhla on 15.-21. päivinä ensimmäistä kuukautta. Juhlan ensimmäinen (15.) ja seitsemäs (21.) juhlapäivä ovat Sapatteja.

Ensihedelmien juhla eli Bikkurim on Happamattomien leipien juhlan aikainen sunnuntai. 

Helluntai on 50 päivää Bikkurimista. Se on aina sunnuntaina ja on Sapatti.

 

Syksy:

 

Puhalluksen päivä eli Yom Teruah on 1. päivä seitsemättä kuukautta. Se on Sapatti.

Suuri Sovituspäivä eli Yom Kippur on 10. päivä seitsemättä kuukautta. Se on Sapatti.

Lehtimajan juhla tai Sadonkorjuujuhla eli Sukkot vietetään 15.-22. päivinä seitsemättä kuukautta. Juhlan ensimmäinen (15.) ja kahdeksas (22.) päivä ovat Sapatteja.

 

Muut Raamatussa mainitut perinnejuhlat:

 

Temppelin uudelleenvihkimisjuhla eli Hanukkah alkaa 24. päivä yhdeksättä kuukautta illalla ja kestää seuraavat kahdeksan päivää. 

Purim on 14. päivänä kahdettatoista kuukautta. (Ja myös uudelleen 14. päivänä kolmattatoista kuukautta, jos on ollut tarve lisätä vuodenkiertoon yksi ylimääräinen kuukausi silloin, kun ohra ei ole ollut kypsää).

 

Hääjuhla

Lisäksi mainittakoon heprealainen hääperinne. Raamatussa monet vertaukset ja ennustukset ovat kerrottu häämenojen mukaisessa muodossa. Yahushan kertomat vertaukset viittaavat häämenoihin. Mm. "Morsiamen nouto" ja "Kaikki on valmista!" löytävät selityksensä juutalaisesta hääperinteestä. Morsian viettää kammiossaan 7 vrk:tta ennenkuin ilmaantuu hääväen keskuuteen. Profetaalisessa mielessä se voisi tarkoittaa, että Morsian viettää juhlaa 7 vuotta Taivaallisessa kammiossaan ennenkuin alkaa hallitsemaan yhdessä Yahushan kanssa. Eli se voisi tarkoittaa, että Tempauksesta olisi 7 vuotta Tuhatvuotisen Valtakunnan alkuun. Esim. jos Tempaus/Morsiamen nouto tapahtuu nyt 2018, niin Tuhatvuotinen Valtakunta maan päällä alkaisi noin vuonna 2024, mutta on monia muitakin asioita huomioitava profetioista, niinpä tarkka ajankohta selviää kyllä sitten aikanaan kun Yahusha tulee Kuninkaana takaisin.

 

 

 

Juhlat alkavat aina illalla auringonlaskun aikaan edellisenä iltana, jolloin uusi vuorokausi katsotaan alkavaksi ja ne kestävät aina juhlan viimeisen päivän auringon laskuun asti.

 

Raamatussa juhlitaan joka seitsemättä vuotta Sapattivuotena ja joka 50:ttä vuotta Riemuvuotena. On kirjoitettu, että ihmisen hallinnan aika on 120 Riemuvuotta ja nyt alkava uusivuosi (perjantai-iltana 16.3.) on 120:nnen Riemuvuoden viimeinen päivä.

 

 

 

 

©2018 Juhlat | Raamatun kalenteri - suntuubi.com