Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Tervetuloa sivuilleni.

Keskityn näillä sivuilla ainoastaan Raamatulliseen Kalenteriin ja Juhla-aikoihin. 

Kaikki muut opilliset asiat kuittaan: 

"Pidä YAHUAH:n Moosekselle antamat Onnellisuuden Käskyt (5.Moos 5:6-22) ja usko Messias Yahushaan ja Hänen sanoihinsa ja neuvoihinsa, jotka on meille talletettu apostoleidensa Matteuksen, Johanneksen ja Kephaan kirjoituksissa, niin silloin sinä et ole kaukana Jumalan Valtakunnasta."


Taustaa

Olen tutkinut eri kalenterimalleja, joiden sanotaan perustuvan Raamattuun. Tässä julkaisemani malli on mielestäni oikea tapa laskea vuoden alkamisen ajankohta. Uudenkuun päivän tai kuukauden ensimmäisen päivän määrittelemiseksi on monia eri perinteitä ja tapoja, mutta uskon, että NASAn määrittelemät ajat ovat päteviä. Uskoakseni samankaltaisia lukemia ovat pystyneet laskemaan myös kaldealaiset tietäjät saati Jerusalemin Temppelin papistot. 

Kalenterissani en käytä Raamatussa mainittuja kuukauden nimityksiä, koska ne poikkeavat keskenään toisistaan Baabelin vankeudessa omaksuttujen nimimuutoksien takia. Käytän 1.kk, 2.kk, 3.kk.... jne. kuten monet merkinnät sekä Raamatussa että sen ulkopuolisissa lähteissä osoittavat yleisesti käytetyn. Viikonpäivissä käytän suomalaisia nimiä Sapattia lukuunottamatta. (Päivien nimet Raamatun mukaan olisivat: ensimmäinen päivä, toinen päivä, kolmas päivä......., mutta katsoin paremmaksi vaihtoehdoksi käyttää toistaiseksi tuttuja suomalaisia nimiä. Siis Sapattia lukuunottamatta sen erikoisasemaa korostaakseni).

Kalenteriohjelma, jolla tämä esittämäni kalenteri on tehty, perustuu gregoriaaniseen kalenterimalliin, jossa vuorokausi vaihtuu keskiyöllä. Kokonaan Raamatullisen kalenterin tekeminen olisi paljon yksinkertaisempaa, mutta sen ymmärtäminen ilman yhteyttä nykyajanlaskuun jättäisi liian paljon kysymyksiä Raamatullisen kalenterin käyttäjälle. Koko yhteiskuntamallimme pitäisi rakentaa uudelleen Raamatun kalenterin perustalle, jotta saisimme kellomme asetettua täysin Jumalalliseen aikaan.

 

Siunauksia ja turvallista uskonvaellusta Yahushan kanssa toivottaa: 
 

                                                          Tapani Enqvist

 

 

 

 

 

 

©2018 Raamatun kalenteri - suntuubi.com