Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Tervetuloa sivuilleni.

Keskityn näillä sivuilla Sapatteihin, Raamatulliseen Kalenteriin ja Juhla-aikoihin.

 

Kaikki muut opilliset asiat kuittaan: 

"Jos tahdot päästä sisälle elämään, niin pidä YAHUAH:n Moosekselle antamat Vaurauden Käskyt (5.Mooseksen kirja) ja usko Messias Yahushaan ja Hänen sanoihinsa ja neuvoihinsa, jotka on meille talletettu apostoleidensa MattitYahun (="Yahuan Lahja" eli kreik./suom. "Matteus"), YahuChanan (="Yahuah on ollut suosiollinen" eli kreik./suom. "Johannes") ja Kephaan (="Kallio" eli kreik. "Petros", suom. "Pietari") kirjoituksissa, niin silloin sinä et ole kaukana Jumalan Valtakunnasta."

Yahushan ilosanoma kiteytyy Matteuksen evankeliumin luvuissa 5-7 eli "Vuorisaarnassa"
Vrt. Ilm 12:17; 14:12 . Huomaathan, mitä myös sanotaan Ilm 15:3.

Kaikkihan sitä Taivaaseen tai Paratiisiin kuoltuaan haluaa, mutta kuinkas se onnistuu?

Simon Kepha vastasi hänelle: "Mestari, kenen tykö me menisimme? Sinulla on iankaikkisen elämän sanat." Joh 6:68


Taustaa

Olen tutkinut eri kalenterimalleja, joiden sanotaan perustuvan Raamattuun. Tässä julkaisemani malli on mielestäni oikea tapa laskea vuoden alkamisen ajankohta. Uudenkuun päivän tai kuukauden ensimmäisen päivän määrittelemiseksi on monia eri perinteitä ja tapoja, mutta uskon, että NASAn määrittelemät ajat ovat päteviä. Uskoakseni samankaltaisia lukemia ovat pystyneet laskemaan myös kaldealaiset tietäjät saati Jerusalemin Temppelin papistot kolmekin tuhatta vuotta ennen tietokoneiden keksimistä. Ainakin argeologiset löydöt todistavat siihen suuntaan. 

Kalenterissani en käytä Raamatussa mainittuja kuukauden nimityksiä, koska ne poikkeavat keskenään toisistaan Baabelin vankeudessa omaksuttujen nimimuutoksien takia. Käytän 1.kk, 2.kk, 3.kk.... jne. kuten monet merkinnät sekä Raamatussa että sen ulkopuolisissa lähteissä osoittavat yleisesti käytetyn. Viikonpäivissä käytän suomalaisia nimiä Sapattia lukuunottamatta. (Päivien nimet Raamatun mukaan olisivat: ensimmäinen päivä, toinen päivä, kolmas päivä......., mutta katsoin paremmaksi vaihtoehdoksi käyttää toistaiseksi tuttuja suomalaisia nimiä. Siis Sapattia lukuunottamatta sen erikoisasemaa korostaakseni).

Kalenteriohjelma, jolla tämä esittämäni kalenteri on tehty, perustuu gregoriaaniseen kalenterimalliin, jossa vuorokausi vaihtuu keskiyöllä. Kokonaan Raamatullisen kalenterin tekeminen olisi paljon yksinkertaisempaa, mutta sen ymmärtäminen ilman yhteyttä nykyajanlaskuun jättäisi liian paljon kysymyksiä Raamatullisen kalenterin käyttäjälle. Koko yhteiskuntamallimme pitäisi rakentaa uudelleen Raamatun kalenterin perustalle, jotta saisimme kellomme asetettua täysin Jumalalliseen aikaan.

Tässä muutama linkki Raamatullista kalenteria tutkiville:

Karaite-juutalaiset tarkkaavat ohran kasvutilannetta Israelissa, mutta uudenkuunpäivän he ajoittavat ensimmäiseen näkyvään kuunsirppiin. Ja jos on pilvistä, niin päivä siirtyy eteenpäin (???). Abib search seurantaa.

Mielestäni tarkinta tietoa saa 119Ministries sivuilta, joka seuraa ohran kasvuun ja Nasan uudenkuunpäivätietoihin perustuvaa Raamatullista kalenteria.

 

 

עשרת הדברים = ”Kymmenen Käskyä” ??? 5.Moos 10:4

 

Raamatussa ei ole ns. ”Kymmentä Käskyä”, koska….

 

עשרת (monikko) "asharat"

 

1) to be or become rich or wealthy, enrich, pretend to be rich

1a) (Qal) to be or become rich

1b) (Hiphil)

1b1) to make rich

1b2) to gain riches

1c) (Hithpael) to enrich oneself, pretend to be rich

 

 

 

הדברים (monikko) "ha dabarim"

 

1) speech, word, speaking, thing

1a) speech

1b) saying, utterance

1c) word, words

1d) business, occupation, acts, matter, case, something, manner (by extension)

 

 

Hebreankielestä suomeksi kyseinen ”Kymmenen Käskyä” onkin siis käännettävä:
"Vaurauden Sanat” tai ”Rikkaaksi tekevät Sanat”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

יהושע = "yahusha" =/= ”Jeesus” ??? 

 

When we come to the New Testament period we find that the name of the Messiah is Ἰησοῦς (iesous) in the Greek New Testament, but we find that it is ישוע (yeshu'a) in the Aramaic New Testament. When the Greek New Testament was translated into Latin in the 4th Century this name was written as Iesus, an exact match to the Greek that it came from. The Latin letter "I" split into two letters, "I" and "J." Originally this was two different ways of writing the same letter. So the Iesus became Jesus, but they were both pronounced the same way. Years later, some cultures began using the "I" for the vowel sound and "J" for a "Y" sound. It was not until around 1500 AD that the letter J took on the "dg" sound we are familiar with today. 

 

So, the modern name "Jesus" comes from the Latin Iesus, which comes from the Greek Iesous, which comes from the Aramaic Yeshu'a and the Hebrew Yahusha.

 

 

 

Ote ilmestyksestä, jonka YAHUAH antoi Yahushalle, joka antoi sen palvelijalleen Yahuchanalle (=Johannekselle):

 

"Lohikäärmeen raivo yltyi, ja se lähti sotimaan naisen muita lapsia vastaan, niitä, jotka ovat uskollisia Jumalan Käskyille ja Yahushan todistukselle." Ilm 12:17

"Tässä kysytään Pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan Käskyjä ja uskovat Yahushaan." Ilm 14:12

 

"Rabbi, mikä on suurin käsky Laissa?” Niin Yahusha sanoi hänelle: "'Rakasta YAHUAHia, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi’. Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi’(X). Näissä kahdessa käskyssä riippuu koko Laki ja profeetat.”
Matt 22:36-40

PS. יהוה eli YHUH eli äännettäessä "YaHUaH" tarkoittaa suomeksi "HÄN, joka saattaa tulemaan joksikin", tai "HÄN, joka tekee eläväksi", tai "MINÄ olen se, joka MINÄ olen", tai "MINÄ osoittaudun, miksi osoittaudun".

 

ILOPÄIVÄ    Jes 58:13-14

 

Jos sinä pidätät jalkasi Sapattia rikkomasta, niin ettet toimita omia asioitasi MINUN Pyhäpäivänäni, vaan kutsut Sapatin ilopäiväksi, YAHUAHin Pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia, silloin on ilosi oleva YAHUAHissa, ja MINÄ kuljetan sinut maan kukkuloitten ylitse, ja MINÄ annan sinun nauttia isäsi Jaakobin perintöosaa. Sillä YAHUAHin suu on puhunut. (1933/38)

 

Jos et polje tomuun Sapattia etkä aja omia etujasi MINUN Pyhänä päivänäni, jos nimität Sapattia ilon päiväksi ja YAHUAHin Pyhää päivää kunnian päiväksi, jos kunnioitat sitä niin, ettet kulje omilla asioillasi, et käy kauppaa etkä aja omia etujasi, silloin saat iloita YAHUAHista. MINÄ annan sinun kulkea kaikkien vuorten yli, ja olet saava elantosi isäsi Jaakobin perintömaasta. Näin on YAHUAH puhunut. (1992)

 

Jos sinä käännät jalkas Sabbatista pois, niin ettes tee sinun tahtoas MINUN Pyhäpäivänäni, niin se pitää iloiseksi Sabbatiksi kutsuttaman, YAHUAHin kunnialliseksi Pyhäksi; sillä niin sinä HÄNTÄ ylistät, kuin et tee sinun teitäs, etkä niistä löydetä, jotka sinulle kelpaavat, eli mitä sinä puhut. Silloin on sinulla ilo oleva YAHUAHissa, ja MINÄ ylennän sinun maan kukkulain päälle, ja tahdon sinua ruokkia Jakobin sinun isäs perimisestä; sillä YAHUAHin suu on sen puhunut. (1776)

 

 

 

Siunausta ja turvattua uskonvaellusta Taivaantiellä toivottaa:                                 
Tapani Enqvist 

PS. Uudessa Testamentissa on kaksi tietä: toinen on JUMALAN Käskyjen pitämisen Tie ja toinen on Käskyjen hylkäämisen tie. Tästä ongelmasta Kepha (Pietari) ja Yahuchanan (Johannes) varoitti jo aikalaisiaan kirjeissään. Siitä myös Yahusha varoitti omissa opetuksissaan mm. Ilmestyskirjassa ja MattitYahun (Matteuksen) evankeliumissa. 

 

 

©2018 Tietoja | Raamatun kalenteri - suntuubi.com